Mörkräddet.

Vad kommer det här mörkräddet ifrån? Den smyger sig på när ensamheten närmar sig, när hösten kommer med mörker och vind. Rädd, sedd, nattklädd.
Jag har varit mörkrädd sen barnsben. Alltid! Varje natt kom min söta mamma upp till mitt rum till min säng när jag hysteriskt ropade mitt i natten, i mörkret.
- Mamaaaa!
En sen kväll den 23 december någongång på 90-talet hälsade tomten på i mitt rum. Jag låg i min säng, spänd inför julaftonsmorgon som snart skulle komma.. Klockan var mycket och det var längesen jag kröp ner i mitt flickrum på Lindvägen 8. Men inte hade jag somnat inte. Då öppnades min dörr, jag låg som en förkolnad korv i min säng. TOMTEN, Tomten är i mitt rum och jag får panik men rör inte en fena. Jag hör att min taklampa tas ner, byts ut, det fixas, det tar lång tid. Jag är övertygad om att det är Jultomten som är inne i mitt rum. Jag hör aldrig att personen i mitt rum går ut igen, mina hjärtslag är för tydliga..
Julaftonsmorgon smyger sig på, jag hör äntligen mamma nere från köket, det är julmorgonsmys på gång. Mamma säger till pappa att det är helt otroligt att Johanna lyckats sova hela natten. Sanningen var ju den att jag inte sovit någonting alls, utan legat med huvudet i kudden hela natten, livrädd av tanken att Jultomten kanske var kvar hos mig.
Min pappa hade smugit in på mitt rum sent kvällen före dopparedan, gett mig en förtidsjulklapp..en ny taklampa! Min pappa var Jultomten det här året, iallafall för mig. Frågan är om det var min pappa eller om det var Jultomten som fick mig att bli om möjligt ännu mer mörkrädd efter denna natt! Eftersom min pappa är världens bästa, skyller jag det hela på Jultomten, känns bättre så.
Mörkräddet finns fortfarande kvar trots att det inte är Tomten som gör mig mest rädd nuförtiden.
 
Tack förresten Drutten och Gena för det söta uttrycket, mörkräddet!
/Johanna Lundgren
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>