Feminist, javisst…eller?

Jag vet inte vad jag ska tycka, den feministiska världen som blir snedvriden och som istället ska ägna sin tid på att klanka ner på det manliga könet har jag inte mycket till övers för faktiskt! För mig är det en självklarhet att världen borde vara jämställd och jag vet att det inte är så, men är det bara männens fel?
Läste UnderbaraClaras blogg och blir lite irriterad över att hon skriver att ”Det är i bloggvärlden uppenbart att det kvinnor gör blir politik” säger vem undrar jag då? Det är väl helt upp till var och än hur mycket energi man orkar lägga på att bry sig om vad andra tycker om vad man gör rätt eller fel, men ändå löjligt tycker jag! Jag ska inte bara slänga massa skit på henne för jag tycker hon har en söt blogg med massa mysiga tips osv men det där energiska feminismlarvet tycker jag INTE om.
Hon ger även en massa tips på hur man ska få mannen i huset att göra olika hushållssysslor likvärdigt med kvinnan. Men hallå, vad är det för karlar hon jämför med, är det verkligen så att män inte hjälper till hemma??? Det är för mig otroligt svårt att begripa. Det kan ju faktiskt även vara så att man väljer vad man gör hemma och att båda parter faktiskt trivs med att det är lite uppdelat och att man inte hjälps åt med allt, oavsett om det är disk och städ- man eller däckbyte, blöjbyte- kvinna. Sen skulle jag även vilja tillägga att det är inte bara kvinnor isåfall som får dras med en gubbe som inte hjälper till, det finns många som lider av det motsatta problemet också!
Jag tror att ska man vara feminist så ska man vara det på rätt sätt, då ska man kämpa för rättvisa och jämställdhet man och kvinna, pojke, flicka emellan. Inte kasta paj på det motsatta könet och tro att man kommer någonstans med det!!

Nu har jag varit upprörd en liten stund och det var lite skönt och javisst, jag skulle vilja påstå att jag är feminist, på rätt sätt! Salut för mannen och kvinnan i ett jämställt samhälle, om det nu går!?

/Johanna Lundgren

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>