Ett ljus

Ett levande ljus skänker en sådan skön känsla. En känsla av harmoni och avslappning. När jag tänder ljus (vilket jag gör så ofta jag får chansen) så mår jag bättre. Jag behöver inte må dåligt innan, men när de levande ljusen brinner omkring mig mår jag alltid bättre. Det finns ett lugn i ett levande ljus, ett lugn som lättare får mig att varva ner och att känna ro i själen. För mig är ro och harmoni i själen A och O för att leva mitt liv på bästa sätt. Jag har svårt för  stress och oro, det betyder dock inte att jag aldrig är stressad och oroad för det är jag, allt för ofta periodvis. Men det är nog också därför som jag tycker att de saker som får mig att känna lugn är så viktiga. Levande ljus är en av de sakerna.

Jag gillar även kyrkor och särskilt nya kyrkor som jag ej tidigare besökt. Kyrkor längs vägen i en ny stad som strålar i dess prakt och storhet. Om jag går in i någon av dem så tänder jag gärna ett ljus. I det sammanhanget får ljuset en fin mening, och tankarna går då främst till de som stått nära mig, men som har gått bort.. Mormor och farmor. Men även vänners familjemedlemmar.

Just nu sitter jag i vårt vardagsrum. Ett stort antal ljus brinner omkring mig, i kaminen brinner det också och ut strålar värmen på mig under filten.
Jag mår bra, livet är bra fint!

/Johanna

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>