Tro.

20131111-083852.jpg

Här hemma har vi fri tro! En tro på det som känns bra är det bästa för människan tror jag. Tore pratar mycket om Gud och om tron på himlen, en barnatro är bland det finaste som finns, en tro är en trygghet, både för barn och för vuxna. Man måste få utrymme att uttrycka sig hur man vill. Viktigt att tänka på är dock att det i barnkonventionen står klart och tydligt att barn har rätt att tro på vad de vill, om det så är Allah, änglar, Gud, lördagsgodis eller tomten. Jag tror att vi vuxna ibland är så otillåtande om barnen vill tro något som inte passar oss, men jag tycker personligen att vi ska passa oss för att göra det! Vi ska inte beröva våra barns fina tankar och känslor. Jag tycker att författaren Pernilla Stalfelt är så bra på så många sätt. Hon tar upp viktiga och känsliga ämnen som får barn att fundera kring olika frågor i hennes böcker, t.ex. Barns rätt i samhället.
Jag skriver om detta nu eftersom frågor kring Gud och tro kom upp vid frukostbordet idag och Tore kom med en och annan tanke och fundering! Nu ska vi slänga oss i soffan och läsa; Alla barns rätt, skriven av Pernilla Stalfelt då såklart!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>