Att sätta ner en fot.

Nu stampar jag ner min lilla fot ordentligt och hoppas på att jorden sätts i gungning för en stund. Nu får det helt enkelt räcka med hårda ord. Överallt i världen väcks hat på grund av att åsikter skiljs åt, eller att hudfärg skiljs åt, eller att sexuell läggning skiljs åt mm mm mm. Jag tror ni förstår poängen. Det finns redan så mycket ”riktiga” hemskheter att fokusera på och oroa sig över och va arg på så varför måste folk i närheten av annat folk i närheten av annat folk i närheten osv osv osv vilja göra varandra illa på olika vis? Vad hände med alla människors lika värde?? Är det helt plötsligt bara viktigt bland barn?  Många vuxna människor i världen vet inte vad den gyllene regeln betyder verkar det som, men alla barn jag någonsin träffat skulle kunna rabbla vad den betyder i sömnen! Skämmes vuxenhet, skämmes skämmes skämmes! Hurra för alla fantastiska barn som det går att lita på i vått och torrt!

(Alla nära och kära som tror jag pratar om er, slå bort den tanken, inte er såklart det vet ni ju själva. Men räkna med ett samtal som kommer handla om den gyllene regeln!)

Att sätta ner en fot i världen är inte lätt, men ibland kan det räcka med att skriva av sig bördan och försöka göra livet fint, finare, finast för dem man har omkring sig, det är faktiskt inte så svårt att sträva efter att så ofta det bara går vara vänlig, rättvis, positiv och hjälpsam!

Slut på fotstampet!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>